• Fluas behaalt Lean and Green Personal Mobility Star

  25 maart 2016 | FluasNL
 • Jeroen Bolt heeft tijdens een inspirerende bijeenkomst met veel mooie deelnemende bedrijven de Lean and Green Personal Mobility Star in ontvangst mogen nemen. Door betere planning en een rustigere rijstijl heeft Fluas ruim 20% CO2 uitstoot bespaard! Fluas helpt bedrijven om duurzame flow in hun supply chain te realiseren, en toont nu zelf ook een bijdrage te willen leveren.

 • Bedrijfsleven achter groeispurt Lean and Green

  In het kantoor van CGI Rotterdam feliciteerde Connekt 10 Lean & Green Personal Mobility Award Winners en 2 Star Winners. Lean & Green Ambassadeurs Eric Kuindersma (Waterschap Rivierenland) en Dirk de Groot (CGI) overhandigden de bedrijven hun Lean & Green Personal Mobility/Logistics Award of Star, samen metNico Anten, managing director van Connekt. Voor Dirk de Groot, Vice-President van CGI Nederland, was dit zijn eerste optreden als Lean & Green Ambassadeur: hij trad op persoonlijke titel toe tot het netwerk als Lean & Green Ambassadeur. 

 • Voor het bereiken van hun eerste duurzaamheidsdoelstelling namen Askary en Fluas de Lean & Green Personal Mobility Star in ontvangst. Een kort gesprek tussen Nico Anten, managing director van Connekt en Jeroen Bolt van Fluas: 

  Hoe heb je dit doel bereikt en wat betekent Lean & Green voor Fluas? 
  "Fluas brengt duurzame flow in supply chains op het raakvlak van duurzaamheid, samenwerking en innovatie. Ik ben dus veel met klanten aan de slag om duurzamheid en efficientie te implementeren. Om zelf als eenmanszaak ook een goed signaal af te geven, doe ik mee met L&G PM en ben blij dat ik nu ruim 20% besparing heb gerealiseerd. Ik heb mijn doelstellingen niet zozeer gehaald met technische vernieuwing, maar heb beter gepland, bewustere keuzes gemaakt en vooral een stuk rustiger gereden. Dat betekent dus ook dat er nog veel meer potentie is, en daar zal ik me voor blijven inzetten. Ik kijk met veel respect naar de grotere bedrijven die deelnemen aan L&GPM, omdat het bewustwordingsproces daar veel breder opgepakt moet worden. Daar staat tegenover dat er inmiddels bijna een miljoen zelfstandigen in Nederland zijn, waarvan naar mijn overtuiging een groot deel met relatief weinig inspanning een enorme verbetering in carbon footprint kunnen halen." 

  Jij bent betrokken bij een relatief nieuwe loot aan de Lean & Green Stam, namelijk Lean & Green Synchromodal. Zijn er overeenkomsten met Lean & Green Personal Mobility en is wederzijdse inspiratie mogelijk?
  "De overeenkomst met Lean and Green Synchromodality is grote dan je op het eerste gezicht zou denken. We proberen daar bedrijven te stimuleren om niet aleen van wegvervoer gebruik te maken, en een groot deel daarvan is bewustwording. We merken dat met technologische oplossingen en tools alleen er geen grote verandering plaatsvindt. Wanneer we echter op sociale innovatie inzetten, en bedrijven en medewerkers samenwerken om verandering te realiseren, dan is er veel mogelijk. Dat is ook de essentie van Lean & Green Personal Mobility: samen elkaar uitdagen om je verantwoordelijkheid te nemen, elkaar uit te dagen en vooral ook om de successen te vieren."

 • Het Lean & Green netwerk bestaat inmiddels uit ruim bijna 500 koplopers verdeeld over 7 landen in Europa, over twee thema’s: Logistics en Personal Mobility. In Nederland staat de teller nu op:

  • 123 Personal Mobility Award Winners, 8 Star Winners;
  • 205 Lean & Green Logistics Award winners, 99 Lean & Green Logistics Star Winners, 18 Lean & Green 2de Star Winners.

  Meer informatie is te vinden op de Lean and Green Personal Mobility website.