• SMILE project

  1 oktober 2014 | FluasNL
 • Fluas, Mazars en Dinalog hebben de handen ineen geslagen om het MKB te ondersteunen. Bent u benieuwd of uw bedrijf transport en logistiek op de meest efficiënte wijze inzet? Of bent u op zoek naar mogelijkheden voor besparingen of een hogere kwaliteit? Het SMILE project biedt u een kans om voordelig advies in te winnen en uw logistieke innovatieslag te slaan. Dinalog vergoedt tot 50% van de kosten. Stel: een adviesrapport met quick wins voor uw logistiek kost normaal gesproken € 5000, met deze cofinanciering betaalt Dinalog de helft. Kosten die u snel weer kan terugverdienen. In geld, tijd of kwaliteit.

 • Innovatie bij Verladers

  MKB handel- en productiebedrijven (verladers) hebben vaak nog een mooie logistieke slag te slaan. Nederland is groots in logistieke innovatie, maar vooral kleinere MKB verladers hebben vaak niet de juiste kennis, aandacht of middelen om hiervan te profiteren. Dinalog en Fluas hebben de handen ineen geslagen om met een doelgerichte aanpak verladers te verleiden om hun supply chain onder de loep te laten nemen en te verbeteren.

 • Hoe werkt het?

  Als u deel wilt nemen aan het SMILE project Neemt u dan contact met ons op. Samen bedenken we manieren om uw efficiency te verhogen en kosten te besparen. We beginnen door in een A4 de strekking van het verbeterproject in kaart te brengen, wat na goedkeuring door Dinalog uitgevoerd gaat worden. Dinalog zal tot 50% van de kosten van het project vergoeden. Na afloop van het project wordt er door Dinalog en Fluas een case gemaakt en gepubliceerd. Aan het eind van het SMILE project zullen alle cases gebundeld worden in een eindverslag.

 • Over het Project

  Het project SMILE (Small & Medium size Innovative Learning Enterprises) is een samenwerking tussen Dinalog, Mazars en Fluas. De focus ligt hierbij niet alleen op het verkleinen van de kloof tussen wetenschap en bedrijfsleven, maar juist ook op het verkleinen van de kloof tussen de logistieke sector en het verladende bedrijfsleven. Alleen al de ontsluiting van bestaande mogelijkheden naar MKB verladers kan veel efficiency teweeg brengen. Doel van het SMILE project is om binnen korte tijd (looptijd oktober 2014 – december 2016) verschillende cases op te pakken. Deze cases worden gebundeld en kunnen andere verladers inspireren om een slag te slaan in logistieke innovatie.

 • Project nieuws

 • Toonaangevende Supply Chain Finance innovatie in het MKB

  NBK Group besloot in samenwerking met één van haar klanten, Branda, een wereldwijd opererende groothandelaar in wijn en sterke dranken, middels een pilot project te toetsen in hoeverre het mogelijk was om op basis van Supply Chain Finance de [...]

  Lees meer

 • Kostenbewustzijn in de keten

  Doornenbal in Veenendaal, opgericht in 1979, levert vanuit haar Timmerfabriek kozijnen, deuren en ramen aan de bouwsector, zowel nieuwbouw als renovatie. Verder is er een lamineer fabriek en een trappen fabriek en stond het in 1996 aan de basis van [...]

  Lees meer

 • SMILE Flyer

  26 november 2015 | FluasNL
  SMILE Flyer

  Bent u benieuwd of uw bedrijf transport en logistiek op de meest efficiënte wijze inzet? Bent u op zoek naar mogelijkheden voor besparingen of een hogere kwaliteit? Lopen uw in- of exportstromen optimaal (juiste modaliteit, douane zaken / [...]

  Lees meer

 • Meer inzicht en kostenbesparing voor Dirkje kinderkleding

  Dirkje, onderdeel van Van Gennip Textiles BV, is een kinderkledingmerk gevestigd in Weert. Sinds 1990 produceert en levert Dirkje een collectie met de kernwoorden ‘Lovely, Gorgeous, Fashionable’. Naast Dirkje is Van Gennip Textiles bekend van DJ [...]

  Lees meer

 • Logistieke en Douane scan voor Duurzame Start-up

  Dutch Green Energy (DGE) is een importeur en distributeur van zonnepanelen, omvormers en aanverwante montagesystemen. DGE is gevestigd in Colijnsplaat en heeft daar de beschikking over een klein eigen warehouse. Op basis van de behoefte van haar [...]

  Lees meer

 • SMILE-Project

  Vanaf 1 oktober 2014 is Fluas in samenwerking met Mazars en Dinalog het SMILE project gestart. Hierin worden MKB verladers ondersteund bij het ontwikkelen van nieuwe kennis en oplossing met behulp van verschillende dienstverleners uit de logistieke sector. Inmiddels zijn twee cases gepubliceerd en zijn er verschillende projecten in uitvoering. 

  Lees meer

 • Project Partners

  Hieronder vindt u de deelnemende Project Partners

 • Fluas

  Project Manager

  Fluas helpt verladers om hun supply chains te optimaliseren op basis van jarenlange ervaring en concrete dienstverlening op het gebied van Supply Chain Management, Transport Upgrade, Business Development en Horizontale Samenwerking. Fluas is project manager en penvoerder van het SMILE-Project.

 • DInalog

  Opdrachtgever

  De Nederlandse overheid heeft in het kader van het topsectoren beleid voor de topsector Logistiek vastgelegd dat het doel van Nederland is om in 2020 Europees marktleider te zijn in de regie en coördinatie van transnationale goederenstromen. In dit kader is Stichting Dinalog te Breda opgericht die hierin in de huidige vorm een belangrijke bijdrage aan levert. Koppeling van kennis naar het MKB is daarbij een belangrijk speerpunt. De mogelijkheden die geboden worden in het SMILE project wil Dinalog gebruiken als versterking en ondersteuning van MKB ondernemers die willen innoveren (producten, diensten of processen). 

 • Mazars

  Kennis Partner

  Mazars is als specialist van de sector Transport & Logistiek en het MKB segment bekend met de uitdagingen voor handel- en productiebedrijven (verladers). U wilt uw kosten onder controle houden én waar mogelijk besparen. Daarnaast wilt u flexibel op de markt in kunnen spelen. Een fiscaal optimale onderneming is daarin ontzettend belangrijk. De specialisten van Mazars helpen u uw onderneming zodanig fiscaal optimaal in te richten dat u niet alleen aan de regels voldoet, maar ook efficiënt te werk kunt gaan. Zo kunt u zich richten op hetgeen u goed in bent, namelijk ondernemen!  

  Door samen te werken kun je waarde creëren. Daarom heeft Mazars zich als kennispartner verbonden aan het project SMILE. 

 • Duoinlog

  Project Partner

  Duoinlog ondersteunt haar opdrachtgevers bij het vinden van de juiste logistieke oplossingen, het ontwikkelen van duurzame concepten en helpt bij de implementatie. Van het opzetten van een strategie tot de concrete ontwikkeling en implementatie van nieuwe diensten. Dit gebeurt met producten zoals de CO2 handleiding waarmee Duoinlog recent tot een van de meest innovatieve MKB ondernemingen is verkozen. Duoinlog ondersteunt het SMILE project op het gebied van duurzaam ondernemen en CO2 reductie.

 • KTL-Nederland

  Project Partner

  KTL Nederland B.V. is een onafhankelijke douane-adviesorganisatie die, als één van de weinigen, gespecialiseerd is in alle vraagstukken op het gebied van Authorised Economic Operator (AEO). Wij begeleiden een groot aantal bedrijven bij de noodzakelijke stappen om AEO gecertificeerd te worden en te blijven. Daarnaast biedt KTL ondersteuning op het gebied van Supply Chain Security, douane- en kwaliteitsvraagstukken. Wij begeleiden diverse projecten m.b.t het behalen van uiteenlopende certificeringen zoals GDP, TAPA, Luchtvrachtbeveiliging. Vanzelfsprekend kunnen wij ook de trainingen vereist voor deze certificeringen verzorgen. KTL Nederland ondersteunt het SMILE-project op het gebied van Douane wet- en regelgeving.

 • Meer informatie over het SMILE-Project

  Bent u (werkzaam bij) een verlader en ziet u verbeterpotentieel in uw supply chain? Heeft u interesse om deel te nemen aan het SMILE project? Vul dan snel het informatie formulier in via onderstaande link  

  Meer informatie SMILE-Project

  Een van de project partners neemt contact met u op om te beoordelen of het SMILE-Project voor uw organisatie iets kan betekenen. Indien dit het geval is, zal het aanvraag formulier van slechts 1 A4 ingevuld worden. Na goedkeuring van Dinalog gaat u samen aan de slag voor uw innovatietraject.