• Krachten bundelen om vracht te bundelen

  5 november 2015 | FluasNL
 •  

  Voor Lean & Green Synchromodal hebben Jeroen Bolt en Frans van den Boomen een Whitepaper geschreven over de het NewWays project in Noord-Brabant. 

  De veranderende logistieke sector heeft sterke behoefte aan nieuwe businessmodellen. De verbinding is er op gericht kennis en resultaten delen met verladers, logistieke sector en andere regio’s in Nederland. Maar ook zijn inmiddels contacten opgezet met partijen in andere Europese landen. Regionaal worden clusters van verladers gevormd die er voor open staan om hun distributie collectief te verbeteren en te vernieuwen.

 •  

  Met behulp van neutrale partijen, de drie regionale ontwikkelingsmaatschappijen (Rewin, BOM en Midpoint Brabant) en NHTV, worden potentiële partners bij elkaar gebracht en business cases uitgewerkt. Ondertussen zijn al 30 toonaangevende verladers bij NewWays aangesloten. Lean & Green Synchromodaal ondersteunt NewWays, onder meer door het verfilmen van de eerste concrete bundeling tussen SABIC en Samsung.

 • Lean and Green 'Look Beyond Your Limits: Game Changers In Logistics
 • Inmiddels is NewWays op 5 november officieel gelanceerd tijdens de Open Data Estafette Smart Logistics & Ports bij Connekt. Het whitepaper is daar door Frans van den Boomen (NHTV) en Jeroen Bolt (Connekt) overhandigd aan Kees Verweij (Top Sector Logistiek Synchromodaal Transport). Jeroen Bolt van Fluas is als Adviseur betrokken bij het Lean and Green Synchromodal project en richt zich daarbij met name op het ontwikkelen van de verladersdatabase en regionale en internationale ontwikkeling.

  Het Whitepaper kan gedownload worden via deze link.