• Logistieke en Douane scan voor Duurzame Start-up

  1 april 2015 | FluasNL
 • SMILE case voor Dutch Green Energy

  Dutch Green Energy (DGE) is een importeur en distributeur van zonnepanelen, omvormers en aanverwante montagesystemen. DGE is gevestigd in Colijnsplaat en heeft daar de beschikking over een klein eigen warehouse. Op basis van de behoefte van haar klanten levert DGE de juiste combinatie van zonnepanelen, omvormers en montage-systemen van verschillende leveranciers. 

 • DGE wilde de mogelijkheid verkennen om een eigen gespecialiseerd centraal bonded warehouse op te richten, waar meerdere leveranciers en producenten hun producten op voorraad kunnen leggen. Voorraden van diverse leveranciers lagen op dat moment op diverse locaties verspreid over de Benelux en Duitsland.  Het warehouse zou niet alleen voor DGE, maar ook voor andere spelers op de zonnepanelen markt een distributiefunctie kunnen innemen. Omdat DGE echter geen logistieke- en douane expertise in huis heeft, gingen de eigenaren op zoek naar hulp.

 • In het kader van het SMILE project is uiteindelijk besloten om een logistieke- en douane scan uit te voeren. Hierbij is de huidige situatie in kaart gebracht, zijn een aantal scenario’s doorgerekend en is gekeken naar alternatieven zoals uitbesteding. Fluas werd hierbij ondersteund door KTL-Nederland, een onafhankelijke douane-adviesorganisatie.  Naast een uitgebreide rapportage over alle aspecten die bij het opzetten van een eigen warehouse komen kijken, is ook een rekentool ontwikkeld.

 • Henk Verploegh, DGE; Het is goed om overzicht te hebben van wat er komt kijken bij een eigen warehouse; douane, inrichting, software, materieel… Wat ons echter enorm helpt is de flexibele rekentool. Een rapport verdwijnt al snel in de kast, terwijl we nu verschillende scenario’s snel door kunnen rekenen.

  Indien DGE overgaat tot implementatie kan voor DGE en andere handelsbedrijven de levertijd naar klanten gemiddeld met een week verkort worden, waarmee de voorraad in de pijplijn verkleind kan worden. Afnemers (waaronder DGE zelf) profiteren van een zogenaamde ‘one-shop-stop’, waarbij ze dus ook complexe samengestelde orders sneller uitgeleverd krijgen. Ook transportkosten zullen afnemen door de bundeling van de levering naar één zending.  

 • Neem contact op voor meer informatie

  Send